Относно ръководството
PHP Manual

Преводи

Ръководството по PHP съществува не само в различни формати, но и на различни езици. Първоначално, текстът на ръководството се пише на аглийски и след това колективи от цял свят се грижат от превеждането му на родните им езици. Ако преводът на дадена функция или глава не е завършен, системата за създаване на ръководството показва английската им версия.

Хората, включени в даден превод, започват от XML изходания код, наличен на » http://cvs.php.net/, и от него превеждат на майчиния си език. Те не използват версиите във формат HTML, обикновен текст или PDF. Системата за създаване е тази, която се грижи за превръщането на XML в човешки формати.

Забележка: Ако искате да помогнете за превода на документацията на вашия роден език, моля влезте във връзка с превеждащия/документиращия екип, абонирайки се за phpdoc пощенския списък: изпратете празно писмо на » phpdoc-subscribe@lists.php.net. Адресът на пощенския списък е phpdoc@lists.php.net. Посочете в съобщението, че сте заинтригувани да превеждате ръководството и някой ще се свърже с вас, като ви помогне да започнете нов превод или като ви свърже с вече активен документиращ колектив за вашия език.

В момента ръководството е налично, частично или не, на следните езици: Английски, Български, Гръцки, Иврит, Испански, Италиански, Китайски (Опростен), Китайски (Кантон Хонг Конг), Китайски (Традиционен), Корейски, Немски, Полски, Португалски (Бразилски), Румънски, Руски, Словашки, Словенски, Турски, Унгарски, Финландски, Френски, Холандски, Чехски, Шведски и Японски.

Те всички могат да бъдат изтеглени от тук: » http://www.php.net/docs.php.


Относно ръководството
PHP Manual