FAQ
PHP Manual

Получаване на PHP

Разделът съдържа информация за местата, от където може да се свали PHP, както и информация за компилациите му за различните операционни системи.

  1. От къде мога да изтегля PHP?
  2. Съществуват ли прекомпилирани версии на изпълнимия файл?
  3. От къде мога да получа библиотеките, нужни за компилирането на някои допълнителни PHP разширения?
  4. Как да накарам тези библиотеки да заработят?
  5. Изтеглих на машината си под Windows последната версия на изходния код на PHP от CVS хранилището, от какво се нуждая, за да го компилирам?
  6. Къде мога да открия файл с възможностите на браузерите?

От къде мога да изтегля PHP?

Можете да свалите PHP от всеки от сайтовете, участващи в мрежата на PHP. Можете да ги откриете на » http://www.php.net/. Възможно е да използвате CVS с анонимен акаунт, за да получите възможно най-новата версия на кода. За повече информация, отидете на » http://www.php.net/anoncvs.php.

Съществуват ли прекомпилирани версии на изпълнимия файл?

Ние разпространяваме прекомпилирани изпълними файлове само за Windows, защото нямаме възможност да компилираме PHP за всяка известна Linux/Unix платформа, в комбинация с всяко разширение. Имайте в предвид, че напоследък много от Linux дистрибуциите пристигат с компилирано PHP. Изпълнимите файлове за Windows могат да бъдат свалени от нашата страница » Downloads, а за изпълними файлове за Linux моля посетете интернет страницата на вашата дистрибуция.

От къде мога да получа библиотеките, нужни за компилирането на някои допълнителни PHP разширения?

Забележка: Тези, които са отбелязани с * не са съвместими при употреба с PHP като сървърен модул на многонишковите уеб сървъри за Windows (IIS, Netscape). Това все още не засяга Unix средите.

Как да накарам тези библиотеки да заработят?

Ще трябва да следвате указанията към съответната библиотека. Някои от тези библиотеки се откриват автоматично, когато стартирате "конфигурационния" скрипт на PHP (като например GD), но за други ще се наложи да ги добавите ръчно, като използвате '--with-EXTENSION' командите, за 'configure'. Стартирайте 'configure --help' за списък с команди.

Изтеглих на машината си под Windows последната версия на изходния код на PHP от CVS хранилището, от какво се нуждая, за да го компилирам?

Като за начало ще имате нужда от Microsoft Visual C++ версия 6 (версия 5 също би могла да се справи, но ние го правим с 6), ще се нуждаете и от някои допълнителни файлове. Разгледайте страницата с обяснение относно компилиране на PHP кода под Windows.

Къде мога да открия файл с възможностите на браузерите?

Можете да откриете файла browscap.ini на » http://browsers.garykeith.com/downloads.asp.


FAQ
PHP Manual